Ontdek Den Haag!

Den Haag heeft veel meer te bieden dan enkel het Binnenhof, Paleis Noordeinde en het Vredespaleis. Wij snappen maar al te goed dat u de veelzijdigheid van onze mooie Hofstad wilt ontdekken! Er is hier voor ieder wat wils op het gebied van cultuur, winkelen en erop uit gaan in de natuur.

Wij hebben de aanbevelingen van ons team op een rijtje gezet voor u!

Panorama Mesdag

Valt het weer een beetje tegen? U kunt nog steeds genieten van het mooie Scheveningen, maar dan wel droog, bij Panorama Mesdag!

Verken het uitzicht op de zee, de duinen en het oude vissersdorp Scheveningen. Het mooiste strand van Nederland als unieke 360 graden beleving vol met bomschuiten, visserslui, paarden, strandliefhebbers en badkoetsen.

Op maar slechts 10 minuten lopen vanaf Boutique Hotel Corona vindt u Panorama Mesdag in de Zeestraat.

Zeeheldenkwartier

Het Zeeheldenkwartier is één van de gezelligste stadswijken van Den Haag, gelegen aan de rand van de Haagse binnenstad. Dit is de buurt waar u veel authentieke winkeltjes, sympathieke restaurantjes en cafés, zonnige pleinen en prachtige jugendstilpanden vindt. Geen wonder dat het Zeeheldenkwartier enorm geliefd is bij de Hagenaren.

Er is elke week wel een markt, festival of instore event te bezoeken. Gedurende het jaar zijn er diverse culinaire evenementen, zoals Proef de Wijk. Zeker een bezoek waard als u wil genieten van lokale en creatieve bedrijven.

Via de halte Buitenhof neemt u tram 16 richting Statenkwartier en stapt u uit bij halte van Speijkstraat Oost, ervaar de gezelligheid!

Escher Museum

Dit museum heeft een geweldige collectie over het leven en de werken van Escher. Escher was een graficus die nog steeds jong en oud blijft boeien met zijn fantasievolle wereld.

Bij Boutique Hotel Corona hebben wij uiteraard toegangskaarten beschikbaar, vraag de receptie gerust naar de mogelijkheden.
In slechts 10 minuten wandelt u naar het Lange Voorhout waar het avontuur vol optische illusies kan beginnen.
 

Gevangenpoort

Waarom zijn Cornelis en Johan de Witt buiten de Gevangenpoort gelyncht? Hoe werden mensen gedood in de middeleeuwen? En wie was de eerste ketter in Holland? U leert het allemaal in museum de Gevangenpoort! Verhalen over misdaad, straf, rechtstaat en vrede staan centraal tijdens uw bezoek.

Museum de Gevangenpoort is een icoon in Den Haag, prachtig gelegen aan de Hofvijver. In de 13de eeuw vormde dit gebouw de imposante toegangspoort tot het Binnenhof.

U vindt deze unieke plek bij ons om de hoek!

Chinatown

Chinatown is een mix van Chinese, Japanse en Indonesische culturen. Wandel onder de prachtige Chinese toegangspoort naast het warenhuis De Bijenkorf door en ontdek het uitgebreide aanbod in Chinatown.

Waar nu Chinatown te vinden is, was vroeger de Haagse Jodenbuurt. Na de Tweede Wereldoorlog stond de wijk grotendeels leeg en deze verpauperde snel. In de jaren zeventig besloot de gemeente de wijk op te knappen. De herinrichting van het gebied begon in 2008 en is uitgegroeid tot wat wij nu kennen als China Town.

Gelegen op  slechts 10 minuten lopen vanaf Boutique Hotel Corona!

De Paleistuinen

Neem een kijkje in de achtertuin van onze koning! Dicht bij het Noordeinde zijn de tuinen toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang via de Prinsessewal.

In de Paleistuinen kunt u heerlijk ontspannen, picknicken en natuurlijk lekker wandelen. Dit is niet het enige, er is namelijk ook kunst te vinden in de bomen of u kunt op zoek naar één van de 30 parels die verstopt zijn in de tuinen.

Op maar slechts 10 minuten lopen vanaf Boutique Hotel Corona vindt u de Paleistuinen.

Het Mauritshuis

Welkom in het Mauritshuis! Dit museum toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de zeventiende eeuw. Meesterwerken als Meisje met de parel van Vermeer,

De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt en Het puttertje van Fabritius zijn permanent te zien in de museumzalen van het zeventiende-eeuwse monument.

Tickets voor dit museum zijn te verkrijgen bij onze receptie, loop gerust langs.
Op maar slechts 2 minuten lopen vanaf Boutique Hotel Corona vindt u het Mauritshuis.

 

Statenkwartier

De geschiedenis van deze mooie 19e -eeuwse wijk met veel bijzondere architectuur en prachtige straten, pleinen en lanen dateert van rond 1895. Architect Berlage zette hier zijn stempel op het Kunstmuseum en monumentale villa’s als Villa Henny.

Als u iets wil ondernemen tijdens uw verblijf in Den Haag kunt u ook het Museon, Omniversum, het Fotomuseum én het Kunstmuseum (het voormalige Gemeentemuseum) vinden in het Statenkwartier.

Via de halte Buitenhof neemt u tram 16 richting Statenkwartier en stapt u uit bij halte Gemeentemuseum/museon. Ontdek al het culturele wat deze wijk te bieden heeft!

Atlantikwall Museum Scheveningen

Bent u een geschiedenisliefhebber? In het Atlantikwall Museum Scheveningen worden overgebleven delen van de Atlantikwall opengesteld voor het publiek.

Verschillende originele Duitse bunkers uit de Tweede Wereldoorlog zijn toegankelijk gemaakt voor u, zodat u meer kunt ontdekken over deze tijd. Het museum wordt geleid door vrijwilligers die klaar staan om al uw vragen te beantwoorden.

Via de halte Kneuterdijk neemt u bus 22 richting Duindorp en stapt u uit bij de halte Badhuisweg. Laat het avontuur beginnen!

Landgoed Clingendael

Clingendael, gelegen in de gemeente Wassenaar, is één van de mooiste landgoederen van Nederland. Het prachtige landgoed kent een eeuwenoude historie die duidelijk voelbaar is in de natuur en de cultuur.

U vindt hier ook de bijzondere Japanse Tuin bestaande uit mooie en zeldzame planten en bomen, die slechts enkele weken per jaar open is voor publiek. Voor de liefhebbers is het ook mogelijk om een rondleiding te krijgen van een gids! Zo mist u geen enkele plek van het mooie Landgoed Clingendael.

Met lekker weer is het landgoed het leukst om te bezoeken en fietst u er binnen 20 minuten naartoe.