• Boutique Hotel Corona

    Welcome and make yourself at home.

Welkom bij Boutique Hotel Corona in Den Haag

Wij heten u graag van harte welkom in ons Boutique Hotel Corona. U vindt ons midden in het bruisende centrum van Den Haag, op het Buitenhof. Kiest u voor Corona, dan kiest u voor dé ideale uitvalsbasis voor uw verblijf in de hofstad. Het hotel ligt op loopafstand van onder andere het Mauritshuis, het Binnenhof en het Plein. De tram stopt bijna voor onze deur (200 m) en brengt u in slechts 14 minuten naar Scheveningen en het strand.

Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt bij ons. Of u nu een romantisch weekendje weg bent met uw partner, heerlijk gaat shoppen met vriendinnen, een meerdaags internationaal congres bezoekt in het World Forum of dat u bij ons komt dineren. Wat de reden voor uw bezoek ook is: wij doen er met ons team alles aan om het u naar uw zin te maken. 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Wij zijn gevestigd in drie 17e-eeuwse panden. Als u goed kijkt, dan ziet u bij de hotelentree nog de drie verschillende gevels. Uiteraard hebben we al het mooie bewaard: de hoge plafonds op de begane grond, de kroonluchters, maar ook de gewelfde kelders. Met onze renovatie in 2011 hebben we er echter ook voor gezorgd dat ons boetiek hotel nóg beter voldoet aan de wensen van de reizigers van vandaag, u dus. Wij bieden eigentijds comfort in een elegante setting, vanzelfsprekend met onze persoonlijke service.

Onze kamers

Geen van onze 36 hotelkamers is hetzelfde, ze zijn allemaal uniek. Maar een aantal zaken hebben ze echter allemaal gemeen: iedere kamer is comfortabel en eigentijds ingericht en u heeft natuurlijk de beschikking over gratis WiFi. Daarnaast hebben wij extra veel zorg besteed aan uw bed: een goed matras, een heerlijk dekbed en zachte lakens. In onze moderne badkamer vindt u de bad- en douche artikelen.

Bekijk onze kamers

Royal Love

Verras uw liefde met het heerlijke ‘Royal Love’ arrangement. Ongekende luxe en ontspanning. Heerlijk de tijd hebben om de stad te ontdekken, samen te dineren en écht tijd met elkaar door te brengen. Even de boel de boel. Kiest u voor de luxe Suite met jacuzzi, de ruime Superior Room of onze knusse Deluxe kamer?

Vanaf € 130,- per kamer, per nacht.

Bekijk dit arrangement

B.I.T. Grill & Cafe

Onder leiding van topchef Marcel van der Kleijn (Restaurant Calla's * en restaurant Oogst) komen gastronomisch vakmanschap en  kennis op het gebied van vlees samen in B.I.T. Grill & Café. Centraal staat de Josper Grill waar heerlijke Rib-Roasts, de beste burgers en Runderstaartstuk worden bereid.

B.I.T. Grill & Cafe

 

Geschiedenis

Wist u dat Boutique Hotel Corona het oudste viersterren hotel van Den Haag is? Aan het einde van de 16e eeuw was het Buitenhof nog een ongeplaveid voorhof van het Binnenhof. Er woonden voornamelijk leden van de hofhouding van het Binnenhof. Begin 18e eeuw vestigde ‘Koffiehuys Van Dalen’ zich in het middelste van de 3 panden, die nu samen Boutique Hotel Corona vormen. In 1783 werd het officieel een hotel genaamd ‘De Beurs van Amsterdam’. Tussen 1818 en 1919 kregen de 3 pandjes toch weer een andere functie en deden dienst als kantoorpand, winkels en zelfs als bank. 

Gezien de, toen al, gunstige ligging, in het centrum van Den Haag, werd in 1921 toch weer voor een hotel gekozen. Een overnachting kostte destijds slechts drie-en-een-halve gulden (ca. 1,50 euro). Na de Tweede Wereldoorlog kwam er een nieuwe directeur en hij gaf het hotel de naam Corona. Het hotel is ook eigendom geweest van de familie Heineken.

Als u goed kijkt, herkent u vandaag de dag nog de 3 verschillende gevels waar het hotel uit bestaat. De begane grond heeft mooie hoge plafonds en grote kroonluchters en onder het gebouw bevinden zich nog oude gewelfde kelders waar wij tot op de dag van vandaag onze wijnen bewaren.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang exclusieve aanbiedingen.