• Boutique Hotel Corona

  Welcome and make yourself at home
 • Boutique Hotel Corona

  Welcome and make yourself at home
 • Boutique Hotel Corona

  Welcome and make yourself at home
 • Boutique Hotel Corona

  Welcome and make yourself at home

Welkom bij Boutique Hotel Corona in Den Haag!

Wij heten u graag van harte welkom in ons Boutique Hotel Corona. U vindt ons midden in het bruisende centrum van Den Haag, op het Buitenhof. Kiest u voor ons, dan kiest u voor dé ideale uitvalsbasis voor uw verblijf in de Hofstad. Ons hotel ligt op loopafstand van onder andere het Mauritshuis, het Binnenhof en het Plein. Meerdere tramhaltes bevinden zich bijna voor onze deur en brengen u in slechts 14 minuten naar Scheveningen en het strand.

Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt in ons hotel. Of u nu een romantisch weekendje weg bent met uw partner, heerlijk gaat shoppen met vriendinnen, een meerdaags internationaal congres bezoekt in het World Forum of dat u bij ons komt dineren. Wat de reden voor uw bezoek ook is: wij doen er met ons team alles aan om het u naar uw zin te maken. 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Beste prijs garantie! Boek direct via onze website en krijg 12% korting per nacht! 

Ergens anders een beter tarief gezien? Laat het ons weten en wij passen de prijs voor u aan. 

5.0 / 5.0 (488 beoordelingen)

Gastvrij hotel midden in het centrum van den haag. Hotel straalt nostalgie uit gecombineerd met een modern en sfeervol restaurant. Kamers zijn pas gerenoveerd, daardoor fris en modern. Prettig verblijf met een goede keuken.

10 / 10 (2355 beoordelingen)

heel erg vriendelijke medewerkers. We mochten tot 17 uur op de kamer blijven en de kamer was versierd omdat mijn echtgenote jarig was. Ook het ontbijt was erg goed. De locatie in het centrum van Den Haag is ook erg leuk.

10 / 10 (49 beoordelingen)

Geweldige locatie. Middenin het centrum. Mooie ruime kamer. Heerlijk uitgebreid ontbijt in het bijbehorende restaurant. Heel vriendelijk personeel. Fietsen te huur in het hotel. Echt een super hotel. Zeker voor herhaling vatbaar.

Onze kamers

Geen van onze 72 hotelkamers zijn hetzelfde, ze zijn allemaal uniek, maar ze hebben echter allemaal een aantal zaken gemeen.
Al onze kamers zijn comfortabel, eigentijds ingericht, voorzien van een moderne badkamer en beschikken over zowel gratis WiFi als koffie- & theefaciliteiten. Uiteraard hebben wij extra veel zorg besteed aan uw bed: een goed matras, 4 kussens waarvan 2 verschillende diktes, een heerlijk dekbed en zachte lakens. In onze moderne badkamer vindt u de bad- en douche artikelen.

Bekijk onze kamers
 

B.I.T. Grill & Cafe

Onder leiding van topchef Marcel van der Kleijn (mede-eigenaar van Restaurant TapiscoRestaurant Oogst & sterrenrestaurant Calla's) komen gastronomisch vakmanschap en kennis op het gebied van vlees samen in B.I.T. Grill & Café. Centraal staat de Josper Grill waar heerlijke Rib-Roasts, de beste burgers en Runderstaartstuk in worden bereid.

Wij zijn zeer trots dat dit restaurant deel uitmaakt van ons hotel, gezien zij ook succesvol zijn in het naleven van de gezellige en moderne sfeer die wij graag dagelijks met ons team creëren in ons hotel.

Voor meer informatie: B.I.T. Grill & Cafe

Voor de meest recente informatie over de COVID-19 maatregelen die betrekking hebben op het restaurant, zie COVID-19.

 

Geschiedenis

Wist u dat Boutique Hotel Corona het oudste viersterren hotel van Den Haag is? Aan het einde van de 16e eeuw was het Buitenhof nog een ongeplaveid voorhof van het Binnenhof. Er woonden voornamelijk leden van de hofhouding van het Binnenhof. Begin 18e eeuw vestigde ‘Koffiehuys Van Dalen’ zich in het middelste van de 3 panden, die nu samen Boutique Hotel Corona vormen. In 1783 werd het officieel een hotel genaamd ‘De Beurs van Amsterdam’. Tussen 1818 en 1919 kregen de 3 pandjes toch weer een andere functie en deden dienst als kantoorpand, winkels en zelfs als bank. 

Gezien de, toen al, gunstige ligging, in het centrum van Den Haag, werd in 1921 toch weer voor een hotel gekozen. Een overnachting kostte destijds slechts drie-en-een-halve gulden (ca. 1,50 euro). Na de Tweede Wereldoorlog kwam er een nieuwe directeur en hij gaf het hotel de naam Corona. Het hotel is ook eigendom geweest van de familie Heineken.

Wij zijn gevestigd in drie 17e-eeuwse panden. Als u goed kijkt, dan ziet u bij de hotelentree nog de drie verschillende gevels. Uiteraard hebben we al het mooie bewaard: de hoge plafonds op de begane grond, de kroonluchters, maar natuurlijk ook de gewelfde kelders waar wij tot op heden onze wijnen bewaren.

Met onze grootscheepse verbouwing & renovatie vanaf 2017 tot heden zorgen we ervoor dat ons boetiek hotel nóg beter voldoet aan de wensen van de reizigers van vandaag, u dus. Wij bieden eigentijds comfort in een elegante setting, vanzelfsprekend met onze persoonlijke service.

In de afgelopen 2 jaar hebben wij het aantal hotelkamers bijna verdubbeld naar 72 stuks in totaal. Zo hebben wij bijvoorbeeld onze vergaderzalen omgebouwd en waren er nog meer openbare ruimtes welke niet dagelijks gebruikt werden. Daarnaast hebben wij aan de achterzijde van onze statige panden twee etages bijgebouwd.
Wij werken hierbij samen met een aanbevolen interieur ontwerper om onze kamers nog helderder en comfortabeler te maken. Naar verwachting zal de renovatie aan het einde van dit jaar afgerond zijn zodat ons gehele hotel er fris en toekomstbestendig bij staat. 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang exclusieve aanbiedingen.